top of page

Vloeibare zwembadafdekking

Als je jouw zwembad wilt afdekken zonder elke dag een conventionele zwembadafdekking te plaatsen en te verwijderen, dan is een vloeibare zwembadafdekking de perfecte oplossing! Een dunne laag van een vloeibare zwembadafdekking vormt een isolerende deken op het wateroppervlak van je zwembad waardoor je de verdamping afremt. Dit zorgt ervoor dat de warmte in het zwembad behouden blijft, waardoor je minder energie verbruikt voor het verwarmen ervan. Hieronder leggen we graag de voordelen van een vloeibare zwembadafdekking uit!

Wilt u de vloeibare zwembadafdekking van Heatsavr gaan gebruiken? Neem dan contact op met één van onze verkooppartners.

Voor- en nadelen van een vloeibare zwembadafdekking

Een vloeibare zwembadafdekking is een ideale oplossing om energie- en waterkosten te besparen. De vloeibare zwembadafdekking voorkomt verdamping van het water en de chemicaliën die eraan toegevoegd zijn. Bovendien hoef je geen extra tijd te besteden aan het plaatsen en verwijderen van een conventionele zwembadafdekking. Hieronder zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rij:

Voordelen:

  • Bespaart water en chemicaliën die anders zouden verdampen

  • Geschikt voor elk zwembad en zwemvijver, ongeacht de vorm en grootte

  • Makkelijk in gebruik; handmatig of automatisch met een dosseerpomp toe te voegen

  • Water blijft langer op temperatuur

  • Biologisch afbreekbaar, geurloos, onzichtbaar en veilig

Nadelen:

  • Beschermt niet tegen vuil zoals een conventionele zwembadafdekking dat wel doet

Vloeibare zwembadafdekking

Foto: Op bovenstaande foto is duidelijk het verschil te zien in de hoeveelheid verdamping er ontstaat zonder en met vloeibare zwembadafdekking.

Dosering van een vloeibare zwembadafdekking

Ben je overtuigd van de voordelen van een vloeibare zwembadafdekking? Dan is het belangrijk om de vloeibare zwembadafdekking op de juiste manier toe te voegen aan je zwembad voor het beste resultaat. Wij raden aan om de vloeibare zwembadafdekking dagelijks toe te voegen en de juiste dosering te gebruiken voor jouw zwembad (of zwemvijver). Op de verpakking vind je de instructies voor de dosering. Bij opzetzwembaden kun je de vloeibare zwembadafdekking handmatig toevoegen. Heb je een professioneel zwembad met hard PVC leidingwerk en een technische ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om de vloeibare zwembadafdekking automatisch te laten doseren door middel van een doseerapparaat.

bottom of page