top of page

Heatsavr bij een skimmerzwembad of overloopzwembad?

Een zwembad met een skimmer in combinatie met Heatsavr is de ideale combinatie. Er gaat weinig tot geen Heatsavr verloren omdat Heatsavr snel wordt afgezogen door de skimmer en direct weer terug het zwembadwater ingepompt wordt, waar Heatsavr vervolgens naar de oppervlakte zal drijven en de onzichtbare laag zal vormen.

Wat is een skimmer en wat past het beste bij welke zwembad?

In de zwembadwereld wordt de skimmer vaak als een onopvallend onderdeel beschouwd. Echter, de functionaliteit en visuele impact die een skimmer aan je zwembad toevoegt, is groot.

 

  1. Keuze tussen de zuigmond:

Het kiezen tussen een smalle of brede zuigmond blijkt cruciaal te zijn voor het type zwembad dat je hebt. De smalle zuigmond geschikt is voor diverse zwembaden. Brede zuigmonden hebben meer uitstraling en een groter bereik, maar passen enkel goed op rechte wanden.

  1. Normaal of Hoogwaterlijn Skimmer:

Een hoogwaterlijn skimmer geeft een esthetische verandering maar verhoogt ook daadwerkelijk de waterlijn met 5 tot 10 centimeter in vergelijking met een normale skimmer. Hierdoor oogt het zwembad niet alleen strakker, maar wordt ook de zichtbaarheid van de skimmer verminderd doordat deze dichter bij de rand aansluit.

  1. Kleurkeuze:

Overweeg de kleur van de skimmer als een kans om je zwembad een persoonlijke touch te geven.

Heatsavr bij een overloopzwembad

Ook bij overloopzwembaden met een bufferkelder is Heatsavr toepasbaar. Sinds enkele jaren hebben we hier een mooie oplossing voor gecreëerd. Namelijk, een drijvende bufferskimmer. We plaatsen bij zwembaden met een overloop een drijvende skimmer in de buffer die het oppervlaktewater afroomt. Dit gaat met een groot genoeg volume dat er geen Heatsavr opbouw in de buffer plaatsvindt en Heatsavr dus ook weer snel terug zal vloeien naar het zwembad. Eenmaal in het zwembad stijden de Heatsavr moleculen weer naar het oppervlak en doen ze hun werk weer.

bottom of page