top of page

De werking

Net als een conventionele zwembadafdekking remt Heatsavr verdamping. Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt ervoor dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een zwembad te verwarmen, wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus zaak deze tot een minimum te beperken.

 

Door een onzichtbare (slechts 1 à 2 moleculen dikke) laag Heatsavr-vloeistof over uw bad te verspreiden, wordt de verdamping tegengegaan. Heatsavr is gemaakt uit zorgvuldig gekozen bestanddelen, die samen lichter dan water zijn en daardoor op het water blijven drijven. De gebruikte bestanddelen trekken elkaar aan, het zijn als het ware magneten. Op deze manier wordt bovenop het wateroppervlak een dunne, ‘afsluitende’ – maar geheel onzichtbare – laag gevormd die de warmte zolang mogelijk in het water houdt.

 

Resultaat voor en na gebruik Heatsavr

U kunt gewoon zwemmen. Zodra een zwemmer het water betreedt ontstaat een gat in de Heatsavr-laag. Echter, zodra de zwemmer het water weer verlaat, zal de laag zich door de moleculaire aantrekkingskracht direct weer sluiten. Zodra de moleculaire laag weer gesloten is, vermindert deze de verdampingssnelheid met 50%.

 

Heatsavr heeft zich in de praktijk al lang en breed bewezen. Lees hier de echte ervaringen van een aantal tevreden gebruikers!

 

Referentie Heatsavr

 

 

 

Wij zijn erg tevreden voor een eerste jaar Heatsavr en met de eerste winst met ongunstig weer en gaan dus vol optimisme voor een volgend seizoen!

Buitenzwembad “De Bercken”

Leon Heijman, Vrijwilliger

bottom of page