top of page

De 4 belangrijkste zwembad benodigdheden

Een zwembad in beheer? daar komt heel wat meer bij kijken dan enkel het bad vol laten lopen met water. Er zijn een aantal benodigdheden die essentieel zijn wil je lekker ontspannen kunnen zwemmen. De belangrijkste zwembad benodigdheden worden hieronder uiteengezet.

Chemicaliën
Zwembadwater moet schoon en veilig zijn. Hiervoor is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten/chemicaliën aan je water toe te voegen. Het meest gebruikte desinfectie product is chloor. Daarbij is het belangrijk dat je het water regelmatig test.

Zwembadpomp
Voor gezond zwembadwater moet het water circuleren. Dit zodat alle chemicaliën goed in het water worden opgenomen, maar bovenal om het water door het filter (en de eventuele technische ruimte) te pompen. Een zwembadpomp werkt altijd in combinatie met een filter. Deze twee kunnen gezien worden als de meest essentiële zwembad benodigdheden.

Filter
Voor helder zwembadwater moet het water gefilterd worden. De zwembadpomp pompt het water naar en door het filter. In de meeste gevallen is dit een (zand)filtervat.

(Vloeibare) Afdekking
Zwembadwater moet beschermd worden tegen vuil van buitenaf. Wanneer je niet zwemt doe je er verstandig aan om je zwembad af te dekken. Sommige zwembaden zijn echter niet af te dekken met een conventionele afdekking, dat komt doordat ze een atypische vorm hebben, dat het esthetisch niet gewenst is om ze af te dekken of dat het een zwemvijver betreft. In dat geval is de vloeibare zwembadafdekking de ideale oplossing!

bottom of page