top of page

Buitenzwembad winterklaar maken

Zijn de heerlijke zomerdagen voorbij en staat de herfst voor de deur? Dan is het tijd om je buitenzwembad klaar te maken voor de winter! Hier zijn de stappen om vorstschade te voorkomen en je zwembad in het voorjaar snel weer te kunnen gebruiken:

Stap 1: Zorg voor de juiste waterbalans

Voordat je je (zoutwater) zwembad winterklaar afdekt, moet je ervoor zorgen dat het zwemwater de juiste behandeling krijgt. Begin met een grondige reiniging van de bodem, verwijder bladeren en takjes met een zwembadstofzuiger en maak de waterlijn en de liner schoon. Gebruik een zwembadtester om de waterbalans op peil te houden. Dit is cruciaal om in het voorjaar snel van een schoon en helder zwembad te kunnen genieten.

Stap 2: Verlaag het waterpeil tot onder de inbouwdelen

Bescherm de inbouwdelen van je zwembad tegen vorstschade door het waterpeil te verlagen tot onder de bovenste inspuiters en skimmers. Dit voorkomt scheuren en lekken tijdens strenge vorstperiodes.

Stap 3: Maak de zandfilterpomp winterklaar en bereid de technische installatie voor

Net als de inbouwdelen is de zandfilterpomp gevoelig voor schade door winterweer, vooral bevriezing kan problemen veroorzaken. Verwijder al het water uit de filterpomp en koppel de technische installatie los.

Stap 4: Blaas het leidingwerk droog en sluit af

Na het loskoppelen van alle onderdelen, is het tijd om de leidingen droog te blazen met behulp van een compressor. Sluit de leidingen af met winterpluggen, die je rechtstreeks in de inspuiters en stofzuigeraansluitingen draait. 

Met deze stappen maak je je zwembad winterklaar en voorkom je mogelijke schade tijdens de koude maanden. Zo kun je in het voorjaar weer extra snel weer van je zwembad genieten! Met Heatsavr de vloeibare zwembad afdekking kan dat wellicht al eerder dan je denkt! 

bottom of page