top of page

Bereid je nu voor op het aankomende seizoen!

8 tips voor het opstarten van je zwembad

Hier zijn acht tips voor een soepele start van het zwemseizoen te garanderen!

1. Uitrusting: Hoewel de meeste zwembaden in de winter niet worden gebruikt, is het essentieel om alle zwembaduitrusting te controleren, zoals de technische ruimte, pomp, filter, afdichtingen, en liner. De winter is de ideale tijd voor onderhoud om onaangename verrassingen te voorkomen wanneer het mooie weer weer begint.

2. Vervang versleten materiaal: Voorkom ongemak tijdens het zwemseizoen door versleten onderdelen tijdig te vervangen. Preventie is immers beter dan genezen.

3. Zwemwater: Welke afdekken je ook gebruikt, controleer de waterconditie en neem passende maatregelen om de waterkwaliteit te waarborgen. Verwijder regelmatig bladeren en vuil om vervuiling te voorkomen.

4. Reinig de filter: Aangezien filtratie cruciaal is voor waterbehandeling, is regelmatig reinigen van de filter van groot belang. Afhankelijk van het type filter, vervang het filtermateriaal op tijd.

5. Controleer de pomp: Inspecteer en vervang versleten pomponderdelen om een soepele werking te garanderen. Controleer de staat van de pompkorf, voorfilter en afdichtingen.

6. Controleer de technische ruimte: Als je geautomatiseerde behandelingsapparatuur hebt, zoals een pH-doseersysteem, voer dan onderhoud uit aan het einde van de winter of begin van de lente. Reinig de elektrolysecel en controleer de kalibratie van de elektrode.

7. Controleer afdichtingen: Vergeet niet de afdichtingen van apparatuur te controleren, smeer ze in met neutraal vet en vervang ze indien nodig.

8. Controleer schoonmaakaccessoires: Goed onderhouden schoonmaakgereedschap, zoals muurborstels, schepnetten, darmen en borstels of zuignappen, zijn essentieel voor een schoon zwembad.

Door deze stappen te volgen, bereid je je zwembad optimaal voor op het komende zwemseizoen!

bottom of page