WATERKWALITEIT

Zwemmen in een zwembad met Heatsavr is veilig en vormt geen gevaar voor de gezondheid of de kwaliteit van het water. Het voldoet aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen en is in Nederland uitvoerig getest door o.a. KIWA en Labo-Derva.

vraag jouw offerte aan

Labo-Derva – Provinciaal onderzoek Utrecht (2013)

Praktijkonderzoek naar gebruik Heatsavr in Batensteinbad Woerden

  • “Er zijn geen verhogingen van meest bekende zwemwater (vluchtige) desinfectiebijproducten gevonden. Het is onwaarschijnlijk dat er nadelige effecten voor de gezondheid van de zwemmers zijn opgetreden en is binnen dit onderzoek het gebruik van het product Heatsavr veilig te noemen.”

  • “Na beoordeling van de analyseresultaten van de onderzochte microbiologische parameters kan geconcludeerd worden dat doseren van Heatsavr tijdens de proefperiode geen verhoging van microbiologische groei veroorzaakte.”

  • “Het is aannemelijk dat de toepassing van het product Heatsavr verantwoordelijk is voor de structurele verlaging van de luchtvochtigheid (RV) in de zwemzaal in het tweede deel van het onderzoek.”

  • “De verlaging van de RV van de lucht in de zwemzaal heeft tot positieve reactie geleid bij zwembad medewerkers. Zij beleven de lagere RV als aangenaam.”

Kiwa Rapport – Nederland (2010)

Evaluatie humaan toxicologische effecten van het gebruik van Heatsavr

  • ‘’Uitgaande van de worst-case benadering kan geconcludeerd worden dat bij de maximale dosering van 0,8ml/l Heatsavr aan zwemwater de verwachte opgenomen hoeveelheid Heatsavr ruim onder de letale dosis ligt van de afzonderlijke bestanddelen van dit product. Het is onwaarschijnlijk dat er nadelige effecten voor de gezondheid van de gebruiker zullen optreden’’

Onderzoeksrapport Aquabasic – Nederland (2005)

Onderzoek naar de Nederlandse richtlijnen voor zwembaden en het gebruik van Heatsavr

  • ‘’Op grond van de overlegde gezondheids- en veiligheidstesten bestaan, in de voorgeschreven concentraties, geen schadelijke en of hinderlijke effecten voor personen of materialen.’

meer over heatsavr
Meteen contact opnemen

WAAROM HEATSAVR?

Heatsavr is een 100% biologisch natuurlijk afdekmiddel dat de verdamping in uw zwembad met wel 50% kan reduceren. Dat betekent voor u dat het zwembad altijd beschikbaar is voor uw gasten en zorgt voor lagere kosten voor energie en onderhoud.

Energiebesparing

Minder verdamping
van het zwemwater

Kostenbesparing

Lagere kosten
voor energie en onderhoud

Duurzaam

100% biologisch afbreekbaar 

Gemakkelijk te gebruiken

Automatische dosering met de Heatsavr doseerpomp

HOEVEEL HEATSAVR HEEFT U NODIG?

CALCULATIEMODULE

Liever meteen contact? Laat je gegevens achter!

TEVREDEN KLANTEN

Heatsavr streeft naar langdurige relaties met haar afnemers. Heatsavr beschikt over veel loyale klanten. ‘Als je eenmaal Heatsavr hebt gebruikt, dan blijf je het gebruiken’ is een veel gehoorde opmerking. Onze klanten vertellen graag over hun ervaringen en besparingen!

Mede dankzij Heatsavr bespaarde SPF Amsterdam-Oost bad in 2011 €46.000,- op het energieverbruik. Met behulp van Heatsavr is de ventilatie gedurende de nacht van 60% naar 30% gezakt. Je weet gewoon dat je minder energie verbruikt als je minder ventileert.
Leo de Haas, manager, Sportfondsen Amsterdam-Oost
Center Parcs heeft zich de doelstelling opgelegd om het energieverbruik van de parken met 20% te verlagen. Onder het mom van deze doelstelling is Center Parcs bij hun park de Kempervennen in 2014 aan de slag gegaan met het testen van Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking. Resultaat, een rendement van ruim 70%!.
Center Parcs 'De Kempervennen', Westerhoven
De resultaten met de Aquariumbak worden bevestigd door de resultaten van het gebruik van Heatsavr in het zwembad Aqualaren zelf. Ondanks het feit dat het de eerste helft van 2013 relatief
koud was, was het gasverbruik door Aqualaren 10% lager dan in 2012. Dit komt overeen met een energiebesparing van ongeveer 60 m3 aardgas per vierkante meter zwemoppervlak per jaar.
dr. B.M. Visser, Subtropisch zwembad Aqualaren, Zuidlaren / Entrance Innovatiecentrum van de Hanzehogeschool Groningen
Wij zijn erg tevreden voor een eerste jaar Heatsavr en met de eerste winst met ongunstig weer en gaan dus vol optimisme voor een volgend seizoen!
Leon Heijman, vrijwilliger, Buitenzwembad De Bercken, Reuver
Wij zijn erg tevreden voor een eerste jaar Heatsavr en met de eerste winst met ongunstig weer en gaan dus vol optimisme voor een volgend seizoen!
Ton Tritten, beheerder, Parc de Kievit, Baarle-Nassau
Sinds enige tijd gebruiken wij Heatsavr op ons zwembad. Toen onlangs de zwembadruimte ineens helemaal nat was wisten we dat er iets niet goed was met de Heatsavr installatie. Het systeem bleek inderdaad even niet gewerkt te hebben, wat direct door de leverancier kosteloos werd opgelost. Het vochtgehalte ging direct weer naar beneden. Het werkt uitstekend.
Klaas, technische dienst, Fletcher Hotel De Zeegser Duinen
We gebruiken ook dit jaar weer Heatsavr in het Boerhaavebad en de Houtvaart. Vooral in het recreatiebad is het effect spectaculair zichtbaar. Veel minder beslagen ramen bij de whirlpools en geen of veel minder stoomwolken in het uitzwembadje.

Wat betreft de Houtvaart (buitenbad) zijn de resultaten ook goed. In het verleden waren we de overdag opgebouwde temperaturen ’s nachts weer kwijt. Vorig seizoen en dit seizoen zijn we af van de temperatuur schommelingen.

W. Honhof, technische dienst, SRO Haarlem: Boerhaavebad en de Houtvaart

HEATSAVR IN ACTIE

Zowel voor professioneel als particulier gebruik is Heatsavr dé duurzame en veilige oplossing om verdamping in uw zwembad tegen te gaan. Lees meer

Bekijk de cases

Heatsavr Dealer worden?

Wilt u Heatsavr gaan verkopen? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.