HEATSAVR IN CIJFERS

De claim dat Heatsavr tenminste 50% energie bespaart is niet zomaar ‘uit de lucht gegrepen’. In het afgelopen twee decennia waarin het product in voortdurende ontwikkeling was is het uitvoerig getest.

vraag jouw offerte aan

RESULTAAT IN BINNEN- EN BUITENBAD

Met de juiste toepassing is Heatsavr uiterst effectief in zowel binnen- als buitenbaden

Resultaten binnenbaden
Resultaten buitenbaden

WAAROM HEATSAVR?

Net als een conventionele zwembadafdekking remt Heatsavr verdamping. Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt ervoor dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een bad te verwarmen wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus zaak deze tot een minimum te beperken.

Energiebesparing

Minder verdamping
van het zwemwater

Kostenbesparing

Lagere kosten
voor energie en onderhoud

Duurzaam

100% biologisch afbreekbaar 

Gemakkelijk te gebruiken

Automatische dosering met de Heatsavr doseerpomp

Onafhankelijke testresultaten

Deze onafhankelijke tests werden uitgevoerd tussen 1990 en 2006.

Locatie en meettijd Type bad Omvang zwembad Besparing in percentages
Hyatt Regency Grand Cypress, Orlando, FL.
1.2006-2.2006
Buitenbad 260m² 15%
San Diego Marriott Hotel & Marina, CA
12.20.99-01.31.00
Buitenbad 355m² 26%
Sandman Hotel Vancouver, BC
7.16.96-8.13.96
Binnenbad 75m² 55%
Ramada Mission Valley San Diego, CA
12.1-15.99
Buitenbad 37m² 21%
Howard Johnson Hotel, Kent WA
7.7.98-7.21.98
Buitenbad 75m² 42%
Abbott Resorts Seagrove FL
2.12.00-2.26.00
Buitenbad 80m² 40%
Pender Harbour Aquatic Center, Sunshine Coast, BC
2.23.98-3.16.98
Binnenbad 140m² 34.5%
Coast Harborside Victoria, BC
2mos, 2003
Binnen/Buitenbad 110m² 37.5%
Four Seasons Resort Aviara, Carlsbad, CA
06.19.99-07.24.99
Buitenbad 28m² 34%

FILTRATIESYSTEMEN EN CHEMICALIËN

Heatsavr is toepasbaar in combinatie met elk soort regulier waterbehandelingssysteem, te denken aan bijvoorbeeld: zand-, kool- en glasfilters. De enige uitzondering hierop zijn zwembaden die 100% van het water met ozon filteren. In deze situatie wordt het actieve ingrediënt in Heatsavr teniet gedaan. Zwembaden met een ozon installatie en ureum filter in de bypass modus, vormen geen probleem voor het gebruik van Heatsavr. Heatsavr is verder uitstekend te combineren met alle reguliere zwembadchemicaliën.

TEVREDEN KLANTEN

Mede dankzij Heatsavr bespaarde SPF Amsterdam-Oost bad in 2011 €46.000,- op het energieverbruik. Met behulp van Heatsavr is de ventilatie gedurende de nacht van 60% naar 30% gezakt. Je weet gewoon dat je minder energie verbruikt als je minder ventileert.
Leo de Haas, manager, Sportfondsen Amsterdam-Oost
Center Parcs heeft zich de doelstelling opgelegd om het energieverbruik van de parken met 20% te verlagen. Onder het mom van deze doelstelling is Center Parcs bij hun park de Kempervennen in 2014 aan de slag gegaan met het testen van Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking. Resultaat, een rendement van ruim 70%!.
Center Parcs 'De Kempervennen', Westerhoven
De resultaten met de Aquariumbak worden bevestigd door de resultaten van het gebruik van Heatsavr in het zwembad Aqualaren zelf. Ondanks het feit dat het de eerste helft van 2013 relatief
koud was, was het gasverbruik door Aqualaren 10% lager dan in 2012. Dit komt overeen met een energiebesparing van ongeveer 60 m3 aardgas per vierkante meter zwemoppervlak per jaar.
dr. B.M. Visser, Subtropisch zwembad Aqualaren, Zuidlaren / Entrance Innovatiecentrum van de Hanzehogeschool Groningen
Wij zijn erg tevreden voor een eerste jaar Heatsavr en met de eerste winst met ongunstig weer en gaan dus vol optimisme voor een volgend seizoen!
Leon Heijman, vrijwilliger, Buitenzwembad De Bercken, Reuver
Wij zijn erg tevreden voor een eerste jaar Heatsavr en met de eerste winst met ongunstig weer en gaan dus vol optimisme voor een volgend seizoen!
Ton Tritten, beheerder, Parc de Kievit, Baarle-Nassau
Sinds enige tijd gebruiken wij Heatsavr op ons zwembad. Toen onlangs de zwembadruimte ineens helemaal nat was wisten we dat er iets niet goed was met de Heatsavr installatie. Het systeem bleek inderdaad even niet gewerkt te hebben, wat direct door de leverancier kosteloos werd opgelost. Het vochtgehalte ging direct weer naar beneden. Het werkt uitstekend.
Klaas, technische dienst, Fletcher Hotel De Zeegser Duinen
We gebruiken ook dit jaar weer Heatsavr in het Boerhaavebad en de Houtvaart. Vooral in het recreatiebad is het effect spectaculair zichtbaar. Veel minder beslagen ramen bij de whirlpools en geen of veel minder stoomwolken in het uitzwembadje.

Wat betreft de Houtvaart (buitenbad) zijn de resultaten ook goed. In het verleden waren we de overdag opgebouwde temperaturen ’s nachts weer kwijt. Vorig seizoen en dit seizoen zijn we af van de temperatuur schommelingen.

W. Honhof, technische dienst, SRO Haarlem: Boerhaavebad en de Houtvaart

HOEVEEL HEATSAVR HEEFT U NODIG?

CALCULATIEMODULE

Liever meteen contact? Laat uw gegevens achter!

HEATSAVR IN ACTIE

Zowel voor professioneel als particulier gebruik is Heatsavr dé duurzame en veilige oplossing om verdamping in uw zwembad tegen te gaan. Lees meer

Bekijk de cases

Heatsavr Dealer worden?

Wilt u Heatsavr gaan verkopen? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.